Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az E-Star 35 százalékot fizet

Az E-Star 35 százalékot fizet

Pedig milyen szépen indult ez a sztori. Alternatív vagy korszerűbb energiafelhasználásra és szolgáltatásra épülő magyar cég. Romániai majd lengyelországi terjeszkedés, óriási tervel. Aztán az E-Star túlpumpálta magát, mint egy doppingoló Tour de France kerékpáros, és végül most az életéért küzd.

A majd 10 milliárd forintos kötvénykibocsátáskor még úgy látszott, hogy óriási lehetőség, még befektetési szempontból is, most pedig mindenki szabadulna a papíroktól. Egyébként a végtelenségig elkeseredett befektető ezt megteheti, de a tegnapi bejelentés után már csak az eredetileg befektetett összeg 35 százalékát kaphatja meg a cégtől.

Minap 480 millió forint értékű kötvényt vásárolt vissza az E-Star, a lejáró kötvények harmadát vette vissza a cég, mivel azonban az állítólagos hitelező az utolsó pillanatban visszalépett, ezért egy remélt nagyobb bevételből törlesztene a cég. A portfolio.hu elemzése szerint a jelentős likviditási problémák miatt továbbra is jelentős kockázatok övezik a kötvényprogram és a vállalat túlélésének sikerét.

Ilyen kockázat például, hogy a cég nemcsak a kötvényesek, hanem egy hitelező bank és szállítók felé is tartozik. Mindenesetre a Budapesti Értéktőzsde úgy döntött, hogy erre a hétre felfüggeszti az E-Star részvényeinek és kötvényeinek kereskedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.