Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 16. 09:08, kedd | Belföld

Családi napot rendeznek a honvédelem napja alkalmából vasárnap a Városligetben

Családi napot rendeznek a honvédelem napja alkalmából vasárnap a Városligetben

A honvédelem napja alkalmából családi napot rendez a Városligetben a Magyar Honvédség vasárnap: bemutatják többek között a honvédség harcjárműveit, lesznek közelharc- és tűzszerész-bemutatók, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái pedig zenekari és díszelgőbemutatót tartanak.

Az esemény Facebook-oldala szerint a Városligetben vasárnap 10 és 18 óra között bemutatják a Magyar Honvédség high-tech eszközeit és a látogatók megismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival.

Bemutatják többek között a Lynx gyalogsági harcjárművet, a Gidrán páncélozott harcjárművet és a Leopard harckocsit, valamint az Atlas légvédelmi rakéta indítóállványát és a Skylark 1-LEX pilóta nélküli felderítő repülőt.

A rendezvényen 22 honvédségi kiállító vesz részt, ott lesznek a vegyvédelmisek és a mélységi felderítők, a tűzszerészek pedig statikus bemutatót tartanak robottal, bombaruhákkal, pajzzsal, fémkeresővel és hatástalanított bombatestekkel.

A toborzóponton airsoft- és lézerpuska-lövészet, VR-szimulátor, valamint mobil akadálypálya vár mindenkit, és ott az önkéntes és szerződéses szolgálatról is lehet bővebb információkat kapni.

Az MH Sportszázad standjánál olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókkal, valamint válogatott katonasportolókkal lehet beszélgetni, akik pedig szeretnének részt venni a honvédtisztképzésben, azok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar sátránál kaphatnak részletes tájékoztatást.

A magyar katonáknak 1849. május 21-én, a tavaszi hadjárat végén három hétig tartó ostrom után sikerült visszaszerezniük a budai Várat. Ennek emléket állítva 1992 óta május 21. a honvédelem napja.

Fotó: Honvédelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során