Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 02. 18:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egy általánosiskolás-korú gyermek beiskolázása 50 ezer forint is lehet

Egy általánosiskolás-korú gyermek beiskolázása 50 ezer forint is lehet

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő tanévkezdés előtt, ugyanis egy általánosiskolás-korú gyermek teljes beiskolázása akár 50 ezer forint is lehet, amennyiben a tanfelszerelések mellé új iskolatáska is szükséges

- közölte a Regio Játékkereskedelmi Kft. hétfőn az MTI-vel.
Az adatok a cég saját értékesítési adatain alapulnak, valamint egy júliusban elvégzett online kutatáson, amelyben 1257, általánosiskolás-korú gyermeket nevelő szülő vett részt.

A beiskolázás költségeinek lényeges részét az iskolatáska teszi ki, tízből nyolc gyermek fog idén újat kapni. Az alsós gyermeket nevelő szülők egyharmada 15 ezer forintnál többet szán a megfelelő darabra, míg a felsős tanulók szülei jellemzően a 10-15 ezer forintos árkategóriában vásárolnak - idézte a közlemény Gyaraki Dávid marketingvezetőt, aki a felmérés alapján hozzátette, a kényelem, a tartósság és az ergonómia a három döntő tényező a megfelelő táska kiválasztásában.

Alapvető tanszerekre a megkérdezettek egyharmada 10-15 ezer forintot, egynegyede 15-20 ezer forintot, egyhatoda pedig 20 ezer forintnál is többet költ egy gyermek tanévkezdésekor.

Gyaraki Dávid arra is kitért, hogy a becsengetést megelőző időszakban 10 százalékos online és 5 százalékos áruházi kosárérték-növekedéssel számolunk az előző évhez képest. Ezáltal webáruházi választásnál 10 050 forint, míg személyes vásárlásnál 6830 forint átlagos végösszeget prognosztizálnak a nyár utolsó hónapjára - tette hozzá a marketingvezető.

A felmérés szerint a szülők 97 százaléka a hagyományos oktatást preferálja az online tanítással szemben, a megkérdezettek szerint ugyanis az utóbbi miatt több feladat hárult a szülőkre, de a technikai problémák és ingerszegény környezet is a negatívumok közé tartozik.

A magyar tulajdonú REGIO Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapították. A több mint 500 embert foglalkoztató társaság már országszerte 43 játékbolttal rendelkezik, és csaknem 25 százalékos részesedésével piacvezető a hagyományos magyar játékpiacon. A cég 2020-ban 13,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.