Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 08. 10:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Élet és közbiztonság elleni bűncselekménnyel vádolják a bőnyi rendőrgyilkost

Élet és közbiztonság elleni bűncselekménnyel vádolják a bőnyi rendőrgyilkost

Élet és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt emeltek vádat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében a Győri Törvényszéken - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az elkövetőt hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint 2016. október 26-án reggel három rendőr házkutatást akart tartani a vádlottnál, aki a bőnyi házába jogszerűen belépők egyikére, Pálvölgyi Péter rendőr alezredesre egy engedély nélkül megszerzett, éles lőszerrel töltött gépkarabéllyal rövid sorozatot adott le. A lövedékek egyike a fején eltalálta a rendőrt, aki a helyszínen életét vesztette.

A lövéseket követően a másik két rendőr a vádlottra több lövést adott le, amelyek közül egy a testén eltalált. A férfit a Terrorelhárítási Központ helyszínre kiérkezett tagjai fogták el - írták.

Az elfogást követő helyszíni szemle során a vádlott által engedély nélkül megszerzett lőfegyvereket és lőszereket találtak.

A vádlott - aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van - beszámítási képességében nem korlátozott. A cselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során