Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 24. 12:54, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Fedett nyomozó buktatta le a speed-el kereskedő vádlottakat

Fedett nyomozó buktatta le a speed-el kereskedő vádlottakat

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség négy várpalotai férfival szemben, akik közül hárman a cselekményüket olyan mennyiségű kábítószerre követték el, hogy az a bűncselekmény legsúlyosabban minősülő esetét valósítja meg.

A vádirat szerint a legidősebb, 48 éves férfi 2021-ben kábítószerrel kereskedett Várpalotán, melyhez részben sógorától, részben ismeretlen személytől szerezte be a drogot, melyet azután a vele szorosan együttműködő és rendszeres anyagi haszonszerzésre törekvő 33 éves társa hozott forgalomba, akit ebben a bátyja segített.

A 33 éves elkövető előbb csak saját fogyasztásra vásárolt a férfitől, majd nagyobb tételeket kezdett el venni, hogy azokat továbbértékesítse. Vásárlói között azonban egy fedett nyomozó is volt, akinek 2021 augusztusában összesen mintegy 300 gramm speed-et adott el.

A 33 éves vádlottat a kábítószer kereskedelmében a fivére segítette, akivel egy veszprémi bérelt garázsban tárolták a kábítószert és a kiméréséhez, porciózásához szükséges eszközöket. A rendőrség 2021 augusztusában a garázst átkutatta, és a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő ecstasy tablettákon túl szintén jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagokat is talált a testvérpárnál.

Az ügyészség a vádiratában mind a négy elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta, melyen túl a 48 és a 33 éves férfival szemben pénzbüntetés kiszabására és a kábítószer kereskedelmével szerzett bevételeik erejéig vagyonelkobzás alkalmazására is indítványt tett.

A fotó a lefoglalt kábítószerről készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.