Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Felmentését kérte Hoffmann Rózsa helyettese

Felmentését kérte Hoffmann Rózsa helyettese

Felmentését kérte posztjáról Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár - adta hírül a Népszabadság. A hírt Gloviczki Zoltán meg is erősítette a lapnak, feladatait ugyanakkor még tavaszig ellátja.

A Népszabadság úgy tudja, Hoffmann Rózsa helyettesének lépésében komoly szerepet játszott az a folyamat, amelynek következtében az oktatási államtitkár tegnap arra kényszerült, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), valamint három további oktatási érdekképviselet vezetőivel.

Az egyeztetést Hoffmann Rózsa kezdeményezte azok után, hogy kiderült: a PSZ sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezi, miután a nemzetgazdasági miniszter az október elején bejelentett megszorítócsomag részeként 2014 januárjára halasztotta az eredeti ígéretek szerint a jövő évben esedékes pedagógusbér-emelést, amit egybekötöttek az úgynevezett pedagógus-életpályamodell bevezetésével. Matolcsy György szerint ezzel 73 milliárd forintot spórolhat a kormány a jövő évi büdzsében. A PSZ és a PDSZ vezetői megállapodtak: közösen lépnek fel a Fidesz által már ellenzékben is ígért béremelés érdekében. A föllépés egyik lehetséges eszköze a pedagógusok sztrájkja.

Gloviczki Zoltánt az elmúlt időszakban komoly támadások érték, elsősorban a köznevelési törvény miatt. A lap szerint azért, mert az oktatási rendszer államosításának részletei ugyanis mind a mai napig nem világosak.

A helyettes államtitkár ugyanakkor megegyezett Hoffmann Rózsával, hogy feladatait tavaszig még ellátja - tájékoztatott a kormany.hu.

A tegnapi egyeztetés után Galló Istvánné, a PSZ elnöke a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, hogy Hoffmann Rózsától nem kaptak megnyugtató válaszokat, további lépéseikről pedig a többi szakszervezettel egyeztetve az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács pénteki ülése után döntenek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár