Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 11. 09:05, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Harmadszor is megdőlt az áramfogyasztási rekord a héten

Harmadszor is megdőlt az áramfogyasztási rekord a héten

A keddi, majd a szerdai csúcs után csütörtökön ismét megdőlt az áramfogyasztási rekord Magyarországon - tette közzé honlapján a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) pénteken.

Csütörtökön délután háromnegyed öt körül a bruttó rendszerterhelés negyedórás átlag értéke elérte a 7361 megawattot (MW), ami az előző napi rekordhoz képest 107 MW-os növekedés.

Ezen a héten újabb és újabb fogyasztási rekordokat regisztrált a Mavir a magyarországi villamosenergia-rendszerben. Kedden délután 7210 MW-os bruttó rendszerterhelést regisztráltak, ezzel megdőlt a korábbi, idén február 11-i 7119 MW-os rekord. Szerdán újabb országos abszolút csúcsról, 7254 MW-os terhelésről adott hírt a rendszerirányító.

A Mavir tájékoztatása szerint a viszonylag enyhe hőmérséklet mellett bekövetkezett sorozatos rekordok hátterében valószínűleg az áll, hogy az ipari és a háztartási fogyasztás is fokozatosan emelkedett, illetve emelkedik.

A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy december közepétől az ipar fokozatosan leáll. Emellett a várható időjárási körülmények miatt is kicsi az esélye annak, hogy a most felállított rekord a következő héten megdőljön - közölte a Mavir.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.