Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 25. 13:11, szerda | Helyi
Forrás: heviz.hu

JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK A HÉVÍZGYÓGYFÜRDŐ ÉS SZENT ANDRÁS REUMAKÓRHÁZBAN

JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK A HÉVÍZGYÓGYFÜRDŐ ÉS SZENT ANDRÁS REUMAKÓRHÁZBAN

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház a járványügyi helyzetre való tekintettel több intézkedést is bevezetett.

REUMAKÓRHÁZ

Szent András Reumakórház 2020. március 9-től visszavonásig a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályon („A”osztály, „B”osztály, „C”osztály, „D”osztály, aktív reumatológiai osztály) preventív jelleggel látogatási tilalmat rendeltünk el. A tilalom magában foglalja, hogy a fekvőbetegeket nem lehet látogatni, hétvégi eltávozásra nincs lehetőség, a kórház területe nem hagyható el (a városba kijutásra sincs lehetőség), továbbá a kórházi osztályokon csak fekvőbetegek tartózkodhatnak. További intézkedésként az osztályok be- és kijáratai lezárásra kerültek, csak a Főportán („B” porta) lehetséges indokolt esetben az Intézmény megközelítése.

Folyamatosan zajlanak a betegutak, társalgók és közös helyiségek fertőtlenítései, emellett minden egyes szobában kézfertőtlenítő került kihelyezésre a betegek és kollégáink védelme érdekében. A szakszemélyzet védőfelszerelésének viselése a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatályos eljárásrendjének megfelelően történik, maximális figyelmet fordítunk az itt leírtak teljes körű betartására. A rendelőkben légtisztító berendezés és folyamatos felületfertőtlenítés segíti a biztonságos betegellátást.

FEDETT FÜRDŐ ÉS TERÁPIÁS CENTRUM

A Fedett Fürdő és Terápiás Centrumban 2020.03.16-tól megelőző jelleggel a következő intézkedéseket vezettük be. 7:00-12:00 óráig a Szent András Reumakórház fekvőbetegeinek rehabilitációs ellátása zajlik, délután 13:00 órától 17:00 óráig pedig a járóbetegek (kezelőlappal rendelkezők) és fizető szolgáltatást igénybe vevők kezelései folynak, így a fekvő és járó betegek nem kerülhetnek kontaktusba. 13 órakor kerül megnyitásra a Fedett Fürdő és Terápiás Centrum főbejárata az ambuláns betegek részére. A kezelőhelyek megközelítése csak a rámpán és lifttel érhető el, a többi feljutási mód lezárásra került. Biztonsági szolgálat segítségével csak azon betegek közelíthetik meg a kezelőhelyiségeket, akiknek az adott időpontban kezelésük van. Betegirányítás az elmúlt időszakban minden kezelőlappal rendelkező beteg beosztását átírta, hogy lehetőség szerint mindenki megkapja a számára elrendelt kezeléseket.

Akik a kialakult helyzetben nem szeretnék igénybe venni a már kiírt szolgáltatásokat, ők telefonon vagy személyesen a betegirányítás kollégáinál visszamondhatják őket. Térítéses szolgáltatás esetén a már befizetett összeget visszatérítjük. A fizioterápiás kezelések során a higiéniai követelmények betartásra kerülnek, a kezelőhelyiségek folyamatosan fertőtlenítve vannak. Népegészségügyi intézkedések alapján a medencetérben max. 80 fő tartózkodhat egyidőben, a gyógymedencék üzemelnek, a többi medence működését leállítottuk, az élményelemek szünetelnek. A szakorvosi rendelések más módon, de folyamatában üzemelnek, elsősorban telefonon keresztül zajlik a konzultáció, szükség esetén (sürgős esetben, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) személyes megjelenés is történik. A diagnosztikus eljárások a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban hozzáférhetők, figyelembe véve a központi intézkedéseket. A járóbeteg szakellátás területén az előjegyzési rendszer folyamatosan működik (Telefonon: 8:00-13:00 között), illetve elektronikusan. GYÓGYSZERTÁR

A Fedett Fürdő és Terápiás Centrum földszintén üzemelő gyógyszertár nyitvatartási rendje változatlan. Megközelítése csak kívülről lehetséges, a kiszolgálási rendszer a Magyar Gyógyszerész Kamara ajánlása alapján történik. Egy időben legfeljebb csak 2 személy tartózkodhat a gyógyszertárban, a többieknek a Fedett Fürdő főbejárata előtt kell várakozniuk.

HÉVÍZI TÓFÜRDŐ

A vendégek és a dolgozók egészségének védelme és a lehetséges kockázatok csökkentése érdekében került a Hévízi Tófürdő üzemeltetése ideiglenesen felfüggesztésre. A 10 és 20 órás bérletek kaucióit 2020.03.22-ig 9:00-12:00 óra között a Festetics Fürdőház pénztárában lehet visszaváltani, ezt követően a felmerülő kéréseket a spaheviz@spaheviz.hu email címen fogadjuk.

További információ:

HÉVÍZGYÓGYFÜRDŐ ÉS SZENT ANDRÁS REUMAKÓRHÁZ

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1. Pf. 111.

Tel: + 36 83 501-700 Fax: + 36 83 540 -144

spaheviz@spaheviz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.