Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 05. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Ma van a környezetvédelmi világnap

Ma van a környezetvédelmi világnap

Az ENSZ 1972. óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot.

A több mint 40 éve kijelölt nap minden évben a környezeti értékek fontosságára hívja fel a figyelmet - olvasható a WWF Magyarország világnapra kiadott közleményében.

A klímakutatók évtizedek óta kongatják a vészharangot, a 2009 óta minden év végén megtartott klímacsúcs a világ döntéshozóit hozza össze, hogy valódi megoldások szülessenek. Ennek eredményeként a vállalatok felelős, fenntartható termelése előtérbe került és nap mint nap új, innovatív zöld technológiák jönnek létre a világban, hogy a Föld erőforrásainak kihasználására közös megoldást találjanak.

Az Európai Bizottság jelenleg az európai természetvédelem alapjait jelentő két legfontosabb irányelvet kérdőjelezi meg, a gyors gazdasági haszon érdekei miatt. A kérdésről társadalmi konzultáció zajlik. Az Európai Bizottságnak július 24-ig bárki elküldheti a véleményét a témával kapcsolatosan. A civil természetvédelmi szervezetek Európa szerte megmozdultak az ügyben és eddig csaknem 200 ezer aláírás gyűlt össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.