Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 18. 13:42, péntek | Belföld
Forrás: mti

Mol: átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása egyes kiskereskedőknek

Mol: átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása egyes kiskereskedőknek

Átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása, és olyan kutakat, kiskereskedőket érint csak, amelyeknek a Mol nem tartozik kiszolgálási kötelezettséggel - közölte a Mol pénteken az MTI-vel.

Az intézkedésre azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás - indokolták a határozatlan időre szóló korlátozást, amelyet elsősorban a hatásági ár miatt megugrott kereslettel magyaráztak.

Az import eközben jelentősen csökkent, a Barátság-vezetéken alacsony nyomáson indult újra a kőolajszállítás. Néhány napja, Dunai Finomító újraindítása során szintén felmerültek karbantartási feladatok, a kapacitáskiesés a Mol minden termékét érinti - tették hozzá.

A közlemény szerint 194 viszonteladót érint a változás, ők működtetik a belföldi töltőállomások 10 százalékát, szeptemberben a Moltól a viszonteladói piac teljes üzemanyagigényének 2,5 százalékát vásárolták meg. A társaság hangsúlyozta, hogy Magyarország működését és ellátását tekintik a legfontosabbnak, a szerződéseiket mindig teljesítik, az ellátási stratégiájukat hetente felülvizsgálják. A Mol felel a piac több mint 80 százalékának kiszolgálásáért, amely teljes gyártási kapacitás mellett is megfontolt ellátási stratégiát igényel - írták.

Fotó: Szalóky Zsolt

Címkék: üzemanyag, mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.