Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 27. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: heviz.hu

PÉLDÁTLAN EGYETÉRTÉS A HÉVÍZI SZOLGÁLTATÓK KÖZÖTT

PÉLDÁTLAN EGYETÉRTÉS A HÉVÍZI SZOLGÁLTATÓK KÖZÖTT

A koronavírusra való tekintettel minden szolgáltató fájó szívvel, példás egyetértéssel mindannyiunk közös érdekét szem előtt tartva hozta meg az eddigi működésük legnehezebb döntését

Március 22-ével üzemszünetet bejelentő szállodák:
Az Ensana Thermal Hévíz & Aqua szállodavezetése a munkatársak és vendégek védelme érdekében meghozta az egyetlen felelős döntést, ami jelen járványügyi helyzetben lehetséges. A két hévízi szálloda üzemszünetet tart és előreláthatólag az alábbi időszakban nem fogad vendégeket:

- Ensana Thermal Hévíz szálloda 2020. március 22-től előreláthatóan 2020. április 30-ig,

- Ensana Thermal Aqua hotel pedig 2020. március 22-től előreláthatóan 2020. május 29-ig.

A szállodai dolgozók továbbra is várják a nyári illetve az őszi szezonra a foglalásokat. Az új 2020. június 30-ig érvényben lévő új foglalások esetén: A vendégek az érkezést megelőző 2 napig ingyenesen lemondhatják lefoglalt üdülését, a befizetett előleget pedig teljes összegében visszakapja. Valamennyi foglalás esetén ingyenesen a szállodai kapacitástól függően kérheti a tartózkodási idő ingyenes módosítását. A kényszerleállás ideje alatt, amíg lehetséges a belső felújítási munkálatok folynak, hogy az újranyitásra minden a legnagyobb rendben legyen.

A Hotel Európa fit szállodából március 22-én elmentek az utolsó vendégek és a szálloda vezetősége is meghozta azt a felelősségteljes döntést, hogy a jelen helyzetben nem biztonságos elutazni illetve bárhová is kimozdulni, ezért a szálloda bizonytalan időre nem fogad vendégeket. Az eddigi foglalásokat a szálloda dolgozói természetesen díjmentesen módosítják. Minden vendégnek javasolják, hogy tervezzék későbbre a szabadságot, a vészjósló jelenben, pedig tegyenek meg mindent a koronavírus mielőbbi megállítása érdekében. Maradjanak otthon.


A Hunguest Hotel Helios és Panoráma a kormányzati és nemzetközi döntésekkel összhangban a mindannyiunk védelme érdekében március 22-től felfüggeszti a működését és nem fogad vendégeket. A recepció és a szobafoglalás továbbra is elérhető, a kollégák folyamatosan azon dolgoznak, hogy azok a vendégek, akinek a tavaszi időszakra volt foglalása megtalálják a későbbiekben megfelelő új időpontot.

Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz és a Hotel Aquamarin szálloda március 22-től bizonytalan szünetelteti a működését.

Hévíz egyetlen ötcsillagos szállodája a Hotel Lotus Therme Hotel & Spa és a Tófürdő szállodája a Hotel Spa Hévíz sem fogad bizonytalan ideig vendéget.


Március 23-tól bezáró szállodák:


A Kolping Hotel Spa & Family Resort március 23-április 30. között a tervek szerint nem fogad vendégeket. A vendégeknek, akik a zárva tartás idejére foglaltak a szálloda vezetősége felajánlotta az átfoglalást és az esetleges lemondást. A szállodában a zárt ajtók mögött tovább folytatódnak a felújítási munkálatok. Mikor minden rendben lesz, ismét gyerekkacajtól lesz hangos a szálloda. Amennyiben a nyarat tervezi, a szálloda szobafoglalása az eddiginél is rugalmasabban kezeli majd a módosításokat. A Bobó,- és Mimi-rajongó gyerkőcöket a Kolping Hotel csapata exkluzív tartalmakkal és játékokkal várja a Facebook oldalon. A törzsvendégek pedig a Kolping Hotel VIP csoportban pillanthatnak be a kulisszák mögé! A dolgozók versel búcsúznak a vendégektől:A hévízi Erzsébet Hotel vezetősége szintén arra a döntésre jutott, hogy 2020. március 23-tól határozatlan időre üzemszünetet tart. A bezárás idejét érintő foglalásokkal kapcsolatban a szálloda kollégái mindenkivel felveszik a kapcsolatot.

A jelenleg a szállodában lévő vendégek miatt hamarosan záró szállodák:

A NaturMed Hotel Carbona a szálloda a már a szálláshelyen lévő vendégekkel szigorú higiéniai intézkedések mellett üzemel, még március 26-ig tart nyitva, majd bizonytalan ideig szintén nem fogad vendégeket. A kialakult helyzetre tekintettel a szálloda vezetősége a vendégek érdekeit szem előtt tartva rugalmasabban kezeli lemondási feltételeinket. A közeljövőben esedékes foglalásokat kérésére átfoglalják másik időpontra, a befizetett előlegét a jövőben lehetséges érvényesíteni vagy visszatérítést kérni.

A Hotel Palace Hévíz 2020. április 1-től bizonytalan időre szintén nem fogad vendéget. A nyitásról a szálloda weboldalán illetve Facebook oldalán illetve telefonon a szálloda dolgozói folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket.

Hévízi kávézók és éttermek is üzemszünetet hirdetnek:

Múlt hét óta zárva van a Macchiato Caffe, és a Római pince is. Március 22-vel a Rózsakert Étterem, a Hoffbräu Vendéglő és a Nagyparkolóban lévő üzletek, büfék szintén nem fogadnak vendégeket. A Vilmos Pince családi vállalkozásban működik, a jelenlegi szigorítások értelmében 11-15 óráig még a héten nyitva van. A Korona Étterem és Panzió nem fogad vendégeket, viszont az Étterem Facebook oldalán napi menü megrendelésére ételkiszállításra van lehetőség.

A Zalasprings Golf Resort étterme és golf pályája üzemszünettel segíti a koronavírus terjedését. A golfpálya vezetősége és személyzete hangsúlyozza, hogy a golf türelemre tanít, és szintén remélik, hogy hamarosan minden jóra fordul és golfosokkal telik meg Magyarország egyik legmodernebb Trent Jones által tervezett golfpályája.


Tourinform Iroda ideiglenesen szünetelteti személyes vendégfogadást, viszont telefonon (+36 83 540 131), e-mailben (heviz@tourinform.hu) és online segítik a vendégeket

Most az egészség az első, mindenkit kérünk, maradjon otthon. Hévíz megvár! A lefoglalt szállásokat senkinek nem kell lemondania elég, ha módosítja az időpontot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.