Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2022. Szeptember 25. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: Ügyészség

Sikeres volt az ügyészség letartóztatási indítványa a nemzetközi korrupciós ügyben

Sikeres volt az ügyészség letartóztatási indítványa a nemzetközi korrupciós ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség a külföldi hivatalos személy vonatkozásában üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és külföldi hivatalos személy működésével kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozása során őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta.

A megalapozott gyanú szerint egy magyar férfi 2020-2022. években azt ígérte több külföldi állampolgárságú személynek, hogy részükre anyagi ellenszolgáltatásért cserébe különböző afrikai országok tisztviselőin keresztül elintézi, hogy ezen országoktól tiszteletbeli konzuli pozíciót kapjanak.

A magyar állampolgárságú férfi ezen felül a saját, nem Magyarországhoz köthető nemzetközi tisztségei elnyerése, illetve megtartása érdekében is adott át jogtalan előnyt egy külföldi ország magas beosztású hivatalos tisztviselőinek.

A nyomozó főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő férfit, majd sikerrel indítványozta letartóztatásának elrendelését.

A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság ma döntött, és az ügyészi indítvánnyal mindenben egyetértve – egy hónapra – elrendelte az elkövető letartóztatását.

A gyanúsított az eddigi eljárás során nem tett vallomást és fellebbezett a bíróság letartóztatásáról rendelkező végzése ellen.

A kép csak illusztráció (Pixabay)

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 13:22, péntek | Belföld

Egy kisfiú álmát váltották valóra a mentősök

A hétéves Doma mindent tud a mentőkről és mindig szeretettel integet a szirénázó mentőautóknak is.

2022. December 02. 11:44, péntek | Belföld

Hamis ágyneműket foglaltak le Ácsnál

A zsákokban Gucci és Louis Vuitton márkajelzésű ágyneműgarnitúrákat találtak a pénzügyőrök.

2022. December 02. 10:05, péntek | Belföld

Állásbörzét tart a rendőrség Szegeden

A Magyar Rendőrség 2022. december 8-án 10 órától 14 óráig állásbörzét tart Szegeden a Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozatán (Bajai út 14.).

2022. December 02. 09:07, péntek | Belföld

Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen Budapesten

A Budapesti Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 53 éves férfival szemben, aki idén január és május között, sorozatjelleggel lopott értékeket elsősorban budapesti sportlétesítmények és iskolák öltözőiből