Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 22. 13:28, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Teltházas karácsonyra számítanak a szállodák

Teltházas karácsonyra számítanak a szállodák

Klemm Balázs, a magyarországi és székelyföldi szállodákat üzemeltető cégcsoport, a Hotel & More Group vezérigazgatója beszélt a 2021 ősz végi - téli idényről.

A szállodák foglaltsága novemberben egy kicsit ugyan visszaesett, ahogy ilyenkor főszezon előtt szokott, azonban nem estek a 2019. novemberi foglaltsági szintjük alá.

- Idén, a tavalyi év hasonló időszakához képest sokkal magasabb foglaltság szintet produkálnak a szállodáink, így várhatóan 50%-os telítettséget fognak realizálni november hónapban.

A karácsonyi időszakot tekintve elmondhatom, hogy szinte megteltek a szállodáink, aki szeretné a karácsonyt szálláshelyeink valamelyikében eltölteni, annak javaslom, hogy ne késlekedjen a foglalással. A vendégeink többsége már 3-4 nappal karácsony előtt megérkezik szállodáinkba, hogy kipihenten, felfrissülve élhesse meg a karácsony békés, nyugodt, varázslatos pillanatát.

Karácsony után természetesen a szilveszter a legnépszerűbb időszak még decemberben. Szilveszterre jelen pillanatban még valamivel több a szabad kapacitással rendelkezünk, mint a karácsonyi időszakra, hiszen a szilveszter eltöltésének módja mindig kicsit később kerül szóba, mint a karácsonyé. Szilveszterkor is vonzó csomagajánlatokkal várjuk vendégeinket szállodáinkban. A programok kialakításánál az egész család kikapcsolódására gondoltunk, hiszen szállodáink többségében zenés estekkel, előadásokkal, valamint gyerekprogramokkal várjuk a szállóvendégeinket.

- Már szót ejtettem a karácsony és szilveszter időszakáról, de nem szabad elfeledkezni a két ünnep közötti időszakról sem, hiszen sokan érkeznek két ünnep között is a szállodáinkba. A karácsonyi ajándékbeszerzés, bevásárlás, sorban állás, nagytakarítás és vendéglátás után sokan igénylik, hogy kipihenhessék magukat a két ünnep között.

Az utazók körében továbbra is közkedveltek a wellness szolgáltatások és a szállodák környékén található kirándulási lehetőségek. A szállodáink által kínált változatos csomagajánlatokkal az adott régiót és várost is igyekszünk vonzóbbá tenni, folyamatosan keressük az együttműködési lehetőségeket azokkal a településekkel, ahol hoteleink megtalálhatóak.

A szálláshelyeink személyzete elegendő létszámmal várja a decemberi hajrát, hiszen senkit sem küldtünk el a pandémia nehéz hónapjai alatt sem, megtartottuk a munkatársainkat. Persze, ennek ellenére volt 20% létszám lemorzsolódásunk. Továbbra is szigorúan betartjuk a járványügyi előírásokat, és elmondhatom azt is, hogy kollégáim 80%-a minimum 2, de akár már 3 oltást is felvett. Figyelünk arra is, hogy ha az egyik kolléga családjában vírusfertőzött van, akkor minden vele érintkező kollégát azonnal gyorstesztnek vetünk alá a vendégeink és dolgozóink biztonsága érdekében.

További információ: www.hmhotels.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.