Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2016. Január 31. 09:23, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - fotó:illusztráció

Tömegbaleset 70 járművel Szlovéniában - magyar sérült is van

Tömegbaleset 70 járművel Szlovéniában - magyar sérült is van

Egy magyar sérültje is van a Szlovéniában szombat délután történt tömegbalesetnek, amelyben legalább hetven gépjármű ütközött össze, illetve rohant egymásba a Ljubljanából Koperbe vezető autópályán

- közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap hajnalban az MTI-vel. Mint írták, a külügyi tárca előzetes értesülése szerint összesen 15 magyar állampolgár - 3 autó és egy kamion - érintett a balesetben, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba vittek.

A ljubljanai konzul folyamatos kapcsolatban van a magyar sérülttel, a szlovéniai nagykövetség pedig nyomon követi az eseményeket, illetve felvette a kapcsolatot az összes magyar érintettel, hazajutásuk megoldott - olvasható a közleményben.

A KKM arra kér minden esetleges további érintett magyar állampolgárt, hogy jelentkezzen a ljubljanai nagykövetség ügyeleti telefonszámán (+38651634220).

A sűrű köd miatt történt tömegbalesetben hírügynökségi jelentések szerint négyen meghaltak és mintegy harmincan megsérültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.