Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Január 24. 13:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Továbbra is biztosított a gázellátás a téli időszakra

Továbbra is biztosított a gázellátás a téli időszakra

Az orosz-ukrán gázszállítási megállapodás Magyarország ellátásbiztonságát is javítja, de a téli időszak gázszükségletét a tárolói kapacitások is fedeznék

– mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Kaderják Péter üdvözölte, hogy Oroszország és Ukrajna lezárta a régóta húzódó gázvitát, így 2024-ig biztosított a kelet felől érkező beszállítás. A téli gázellátásra azonban már jóval a megegyezés előtt fel kellett készülni, a kormány ezért a tárolói kapacitások teljes kihasználása mellett döntött – tette hozzá.

Az államtitkár közölte, hogy a belföldi tárolók töltöttsége a legutóbbi adatok szerint 83 százalék. A biztonsági készlet mennyisége 1,9 milliárd köbméter, a kereskedelmi tárolókban 3,8 milliárd köbméter gáz maradt.

Címkék: fűtés, gáz, gázellátás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk